Головна  →  Оголошення  →  25 жовтня 2022

Відділ управління персоналом інформує...

«Відділ управління персоналом інформує:

  1. Відповідно до частини другої статті 44 Закону України від 09.07.2003 № 1058-ІV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», призначення пенсії за віком здійснюється автоматично (без звернення особи) у разі набуття застрахованою особою права на призначення пенсії за віком при досягненні пенсійного віку, передбаченого частиною першою статті 26 цього Закону на підставі відомостей, наявних у системі персоніфікованого обліку. Дані зміни були внесені Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» від 05.02.2021  № 1217-ІХ.
  2. За наявності особистого кваліфікованого цифрового підпису (ЕЦП) можливо подати скановані копії трудових книжок та документів що підтверджують Ваш трудовий стаж, засобами веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, тим самим забезпечити наповнення реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування документами про стаж, які будуть враховані при призначенні пенсії.
  3. Скористатися сервісною послугою Пенсійного фонду України на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України (portal.pfu.gov.ua) - АНКЕТА НАДАННЯ ІНФОРМАЦІЇ ДЛЯ АВТОМАТИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ПЕНСІЇ ЗА ВІКОМ. Ця послуга надає можливість через особистий електронний кабінет подати документи на призначення пенсії за віком без особистого відвідування сервісного центру Пенсійного фонду України. У разі надання особою документів таким чином, пенсія буде призначена автоматично після досягнення пенсійного віку з урахуванням всіх наявних в Пенсійному фонді України даних. В складі цих документів може бути надана і сканована копія трудової книжки та документів про стаж. Така послуга доступна на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України для всіх осіб, які ще не є пенсіонерами незалежно від віку особи та за умови наявності кваліфікованого цифрового підпису.

Бажаємо успіху!»

Перейти до спискуВерсiя для друку