Головна  →  Новини  →  23 жовтня 2021

Світове співтовариство 24 жовтня відзначає День Організації Об’єднаних Націй (День ООН)

Світове співтовариство 24 жовтня відзначає День Організації Об’єднаних Націй (День ООН)

День ООН – це день народження Організації Об’єднаних Націй, що відзначається щорічно відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН.

24 жовтня 1945 року, після того, як більшість держав-засновників ратифікували договір про створення всесвітнього органу, була офіційно створена Організація Об’єднаних Націй. Серед 51 держави-засновниці ООН була і Україна.

Фундаментальними принципами організації є суверенна рівність держав, невтручання у їхні внутрішні справи, розв’язування суперечностей мирним шляхом, дотримання державами міжнародних зобов’язань, колективна участь членів організації в операціях ООН.

У 1971 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй прийняла резолюцію, в якій вона рекомендувала державам-членам відзначати цей день як державне свято. Традиційно, у всьому світі, цього дня проводяться зустрічі, дискусії та виставки, присвячені цілям Організації та її досягненням.

На території Печерського району 24 жовтня 2005 року в Наводницькому парку міста Києва на честь закладення алеї Слави миротворців ООН з нагоди 60-річчя заснування Організації Об'єднаних Націй встановлено пам'ятний знак.

Перейти до спискуВерсiя для друку