Головна  →  Новини  →  9 квітня 2021

Звернення голови Печерської райдержадміністрації Наталії Кондрашової з нагоди Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів

Звернення голови Печерської райдержадміністрації Наталії Кондрашової з нагоди Міжнародного дня  визволення в’язнів фашистських концтаборів

11 квітня в усьому світі відзначають пам’ятну дату – Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів (International Day of Fascist Concentration Camps Prisoners Liberation).

Цей день встановлений в пам’ять про повстання в’язнів концтабору Бухенвальд, яке відбулось 11 квітня 1945 року. Повстанці зуміли зібрати саморобний радіопередавач і зв’язатися з командуванням 3-ї армії союзників генерала Паттона. Незабаром передові частини американців увійшли в табір.

Цьогоріч, виповнюється 76 років з того часу, коли люди томилися в неволі. Але пам’ять про ті страшні роки закарбована в душах та залишатиметься історичними рядками для нащадків.

Низько вклоняюся перед подвигом в’язнів фашистських таборів та борців антифашистського опору.

Бажаю усім людям старшого покоління, тим, хто зумів вистояти, витримавши найстрашніші випробування, миру, доброго здоров’я і благополуччя на довгі  роки.

 

З повагою,

 

Голова Печерської районної

в місті Києві державної адміністрації                               Наталія КОНДРАШОВА

Перейти до спискуВерсiя для друку