Головна  →  Новини  →  21 травня 2020

Печерська РДА підтримує традиції - З Днем вишиванки!

Печерська РДА підтримує традиції - З Днем вишиванки!

Сьогодні, 21 травня, увесь український народ відзначає міжнародне свято, яке зберігає споконвічні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу – День вишиванки! Фотоальбом>>>

Колектив Печерської райдержадміністрації теж не оминув цієї традиції й влаштували на своїх робочих місцях символічний флешмоб разом з головою Печерської райдержадміністрації Наталією Кондрашовою.

«Вишиванка не лише виглядає дуже святково і дарує всім відмінний настрій, а й єднає українців. Це своєрідний символ патріотизму і любові до Батьківщини. І мені приємно відзначати, що навіть попри карантин, Печерська райдержадміністрація продовжує цю чудову традицію. Трудовий колектив святково вбраний і я можу з впевненістю сказати, що кожна вишиванка унікальна і завжди актуальна, не тільки сьогодні»,- прокоментувала Наталія Кондрашова.

День вишиванки не має фіксованої дати, тому щороку відзначається в третій четвер травня і цьогоріч присвячується українській родині та родоводу.

Українська вишиванка - не просто вбрання, а символічна річ для кожного українця, що несе в собі духовне багатство, мудрість і зв’язок багатьох поколінь.

У день вишиванки усі охочі вбираються у національне вбрання куди б не доводилось йти, на роботу чи зустріч, у дитячий садок чи до школи.

Цього року, через пандемію CОVID-19, в силу запроваджених обмежувальних заходів спрямованих на боротьбу з розповсюдженням вірусу, святкування Дня вишиванки у 2020 році проходить без масштабних урочистих заходів.

Проте, карантин не привід відмінити цей особливий для усіх українців день.

Долучайтесь до флешмобу: зробіть фото чи відео у вишиванці, розкажіть історію своєї вишиванки та розмістіть на своїй сторінці у соціальній мережі, використовуючи хештег #день_вишиванки_на_Печерську_2020

Зі святом, дорогі українці! Нехай цей день зітре кордони й об’єднає українців по всьому світу.

Поширюйте світлини своїх родин у вишиванках та дивуйте красою і розмаїттям українського національного вбрання!

Перейти до спискуВерсiя для друку