Головна  →  Новини  →  11 вересня 2019

Детінізація економіки та припинення тиску на бізнес забезпечать Україні зростання, – Олексій Гончарук

Верховна Рада сьогодні підтримала важливі для нашої економіки законопроекти, які дозволять країні розвиватися значно швидше. Про це заявив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

«Сьогодні ми стали свідками реального прогресу з детінізації української економіки. В першому читанні ми прийняли законопроекти, якими ми, по-перше, мотивуємо споживачів отримувати фіскальні чеки. По-друге, вимагаємо за рахунок спрощення і здешевлення процесу застосування РРО все-таки їх використовувати. По-третє, цими заходами підвищуємо рівень захисту прав споживачів. При цьому потрібно розуміти, що ці документи ще будуть доопрацьовуватись разом з громадськістю, бізнесом та профільними експертами», – пояснив Голова Уряду.

За його словами, підтримка Верховною Радою законопроекту №1080 дозволить зменшити тиск на бізнес, тим самим стимулювати його до «білого» способу ведення діяльності. Законопроект розроблено з метою гуманізації кримінальної відповідальності за ухилення від сплати податків, а також це нівелює можливість тиску службових осіб слідчих органів, які стежать за додержанням податкового законодавства.

Прем’єр-міністр високо оцінив роль ухвалення законопроекту №1076 щодо вдосконалення публічних закупівель: «Нам потрібен розвиток конкурентного середовища у сфері закупівель в Україні. Більше того, ми гармонізуємо Закон України «Про публічні закупівлі» з Директивами Європейського Союзу з питань закупівель. Це важливо в рамках Угоди про Асоціацію».

«Окрім цього, Парламент підтримав ще одну важливу ініціативу з економічного блоку реформ – законопроект №1050. Його реалізація сприятиме розвитку малого і середнього підприємництва. Надмірна регуляція має відійти в минуле», – резюмував Олексій Гончарук.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України підтримала законопроекти №1080 (Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо зменшення тиску на бізнес), №1076 (Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення публічних закупівель), №1050 (Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню) і в першому читанні підтримала №1053-1  (Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг) та №1073 (Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг).

Джерело: КМУ

Перейти до спискуВерсiя для друку