Головна  →  Новини  →  2 липня 2021

Прогулянка з японськими мотивами: «Сад каменів» для підопічних територіального центру

Підопічні Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Печерського р-ну м. Києва відвідали унікальний «Сад каменів на Оболоні». Він створений за всіма особливостями аналогічних культурно-естетичних споруд у Японії.

У київському саду каменів знаходяться 24 базальтові величні вертикальні колони, які мають специфічну фактуру та дивовижну ауру, а також 5 штучних утворень, виконаних в античному стилі. В різних місцях розставлені необроблені каміння та масивні глиби, привезені на набережну з різних куточків нашої країни в первозданному вигляді.

Родзинкою саду є великий фонтан з натурального граніту, діаметром 11 метрів. В центрі композиції знаходяться фігурки молодих дівчат. Вони знаходяться під парасолькою, а їх хода створює ілюзію «руху».  Візуально здається ніби вони ходять по колу, тримаючись одною рукою за вертикальну основу гриба. Одна з дівчат ловить струю води, друга – тримає маленьку собачку, третя – про щось задумалась.

Підопічні Територіального центру дізналися про історію та особливості саду каменів в Японії. Гуляючи серед колон, глиб та скульптур, поговорили про відмінності між київськими та японськими садами. Після екскурсії та обговорення всі охочі прогулялися затишним парком «Наталка», помилувалися  водяною гладдю Дніпра та відпочили в затишній альтанці, спілкуючись один з одним.  

Перейти до спискуВерсiя для друку