Головна  →  Новини  →  19 липня 2019

Гроші ходять за людиною: реабілітація дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу у 2019 році


У 2019 році запроваджено новий механізм забезпечення заходами з реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу за принципом «Гроші ходять за людиною», який затверджено постановою Кабінету Міністрів України 27 березня 2019 року № 309 «Про затвердження Порядку використання у 2019 році коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу».

Для забезпечення дитини реабілітаційними заходами один із батьків дитини чи її законний представник подає до місцевого органу наступні документи:

-     заяву про направлення дитини до реабілітаційної установи у довільній формі із зазначенням інформації про вибрану реабілітаційну установу;

-      копію паспорта громадянина України та/або свідоцтва про народження, та/або іншого документа, що посвідчує особу дитини;

-     копію індивідуальної програми реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;

-     виписку з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма № 027/о).

Місцевий орган перевіряє наявність документів, поданих відповідно до пункту 6 цього Порядку та протягом п’яти робочих днів з дати подання заяви укладає договір про здійснення реабілітаційних заходів для дитини.

Для вирішення питання забезпечення дітей з інвалідністю Печерського району реабілітаційними заходами в Державній реабілітаційній установі необхідно подати  заяву про направлення дитини до реабілітаційної установи з усіма необхідними документами до управління праці та соціального захисту населення Печерської райдержадміністрації за адресою: вул. Цитадельна, 4/7, телефон для довідок 280-45-55.

Прийомні дні:

понеділок-середа з 09:00 до 18:00,

четвер з 14:00 до 18:00,

п’ятниця з 09:00 до 13:00,

обідня перерва з 13:00 до 13:45,

Довідково:

Головним розпорядником бюджетних коштів є Міністерство соціальної політики. Розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня є: Фонд соціального захисту інвалідів – відповідальний виконавець бюджетної програми; структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних, у м. Києві держадміністрацій.

Більше інформації за посиланням:
https://www.msp.gov.ua/content/reabilitaciya-ditey-z-invalidnistyu-vnaslidok-dityachogo-cerebralnogo-paralichu.html

Перейти до спискуВерсiя для друку