Головна  →  Новини  →  2 лютого 2023

«Київ Цифровий» інтегрувався з «Дією»: забрати евакуйоване авто зі штрафмайданчика тепер можна швидше

Команда КП ГІОЦ удосконалила сервіс повернення евакуйованих авто в міському застосунку «Київ Цифровий». Відтепер завдяки інтеграції із застосунком «Дія» водії можуть передавати на перевірку інспектору копії цифрових документів через «Дію»: свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу та посвідчення водія. Про це повідомив керівник цифрової трансформації Києва і заступник голови КМДА Петро Оленич.

«Київ Цифровий» тепер інтегрований з «Дією». Більше не потрібно фотографувати документи та завантажувати їх у «Київ Цифровий», – повідомив Петро Оленич.

Раніше користувачам доводилося робити фото водійських документів лише власноруч. Після сплати штрафу фото свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу та посвідчення водія надходили на перевірку інспектору. Водії очікували, доки інспектор перевірить документи та затвердить заяву на повернення авто.

Інтеграція з «Дією» дає змогу повернути авто швидше й без паперових документів. Користувач має завантажити копії цифрових документів через «Дію» та одразу отримає QR-код, щоб забрати авто зі штрафмайданчика. Таким чином весь процес повернення авто проходитиме в режимі paperless, тобто лише із цифровими документами.

Оновлення має на меті спростити процес перевірки документів для інспекторів та полегшити життя водіям, адже інспектор зможе миттєво затвердити заяву після завантаження документів.

Крім того, застосунок «Київ Цифровий» продовжують адаптувати до умов воєнного стану. У новій версії вдосконалили систему сповіщень про повітряну тривогу. Для користувачів iOS додали налаштування критичних сповіщень, для користувачів Android – закріплені сповіщення. Оповіщення надходитимуть зі звуком навіть у режимах енергозбереження та «Не турбувати». Користувачі зможуть вибирати звук тривоги, налаштовувати гучність або вимкнути функцію та отримувати сповіщення про тривогу як звичайні повідомлення. Команда КП ГІОЦ планує продовжити доопрацювання функціоналу вибору звуків за відгуками користувачів.

«Київ Цифровий» – застосунок, що об’єднав головні міські сервіси, інструменти електронної демократії та був адаптований до воєнного стану. Сервісами у застосунку користуються понад 2 мільйони містян. Нова версія застосунку вже доступна для завантаження на iOS та Android.

«Дія» – це новий рівень взаємодії держави та громадян: зручний і людяний. Усе завжди під рукою у смартфоні. У «Дії» можна отримати онлайн доступ до 14-ти своїх цифрових документів та 23-х послуг. Через «Дію» українці можуть також допомогти ЗСУ, купити військові облігації, подати заявку про пошкоджене майно, пошерити своє авто іншій людині – щоб ваш цифровий техпаспорт з’явився у «Дії» родича чи знайомого, сплатити штрафи за порушення правил дорожнього руху тощо.

 

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку