Головна  →  Новини  →  9 листопада 2022

9 листопада - Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва і День української писемності та мови

9 листопада - Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва і День української писемності та мови

Сьогодні професійні свята усіх, хто присвячує своє життя збереженню, популяризації і розвитку національної культури, звеличенню рідної мови – Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва і День української писемності та мови.

Споконвіку пісня й танець, музика й слово, витвори майстрів народної творчості були виразниками національної ідеї, оберегами історичної пам’яті, які живили і зміцнювали надію народу на краще майбутнє.

Мова – це не просто слова, звуки, це – голос народу. Вона є душею нації, її генетичним кодом, культурним надбанням, яким можуть пишатися українці. Сьогодні маємо нагоду вшанувати силу та красу українського Слова, його незламність, милозвучність і сучасність.

Мова і культура – це духовні скарби, що надійшли до нас крізь століття, ввібравши в себе історію, красу та мудрість поколінь.

В цей день, особливі слова вдячності, заслуговують працівники культури та майстри народного мистецтва, високо цінуємо ваш вагомий внесок у розвиток культури нашої країни!

Все буде Україна!

Перейти до спискуВерсiя для друку