Головна  →  Новини  →  30 червня 2022

Легендарний півник з Бородянки представлений на виставці

Легендарний керамічний півник з Бородянки, що уцілів при бомбардуванні житлових будинків російськими військами у березні 2022 р., вперше буде представлений на виставці про васильківську майоліку.

Сьогодні, 30 червня,  о 16:00 Національний музей українського народного декоративного мистецтва у партнерстві з Національним музеєм Революції Гідності представлять виставку "Український Фенікс. Васильківська майоліка".

Поштовхом для створення виставкового проєкту стало фото кухонної шафки з декоративною посудиною-півником на стіні вщент розбомбленого будинку у Бородянці на Київщині. Світлина облетіла світ, а для українців ця шафка з півником стали важливим новітнім символом української стійкості і сигналом: ми – вистоїмо!

Основні акценти виставки зосереджені на темі образу півня в історії народного мистецтва кераміки; авторства головного героя виставки – "бородянського півника"; образах птахів та квітів, "добрих звірів", яких створювали провідні художники Васильвівського майолікового заводу Надія та Валерій Протор’єви. Також на виставці представлені роботи видатних художників та майстрів українського гончарства Михайла Денисенка, Прокопа Бідасюка та Омеляна Желєзняка.

Відкриття виставки відбудеться 30 червня о 16:00 за адресою м. Київ, вул. Лаврська, 9, корпус 2.

Вхід на відкриття безкоштовний.

Перейти до спискуВерсiя для друку