Головна  →  Новини  →  30 листопада 2021

Попередження насильства по відношенню до дитини

 

Насильство, що здійснюється по відношенню до дітей або у їх присутності є однією з  найнебезпечніших форм, оскільки може призвести до страшних і непередбачуваних наслідків. Таких, наприклад, як суїцид. Чинне законодавство України визначає, що жорстоким поводженням з дитиною є будь-які форми насильства: домашнє насильство, булінг, втягнення дітей у злочинну діяльність, жебрацтво, продаж дітей і різні форми експлуатації, зокрема трудової та сексуальної тощо.

 Найвразливішими є діти, які опинилися в складних життєвих обставинах. Такі обставини можуть бути пов’язані з хворобою дитини, психічними та поведінковими розладами, проживанням і вихованням у сім’ях, де батьки неналежно виконують свої обов’язки, безпритульністю, залученням до важкої праці, схилянням до шкідливих звичок, зокрема вживання алкоголю, тютюнових виробів чи наркотичних речовин, сучасними ризиками у цифровому середовищі.

 Через тривалі карантинні заходи в державі та перебування дітей на дистанційному навчанні зросла ймовірність порушень прав дітей у родинах, де вчиняють домашнє насильство чи систематично трапляються конфлікти. Наслідком цього є втечі дітей з домівок і, на жаль, вияви суїцидальної поведінки.

 То ж не мовчіть, якщо ви стали свідком насильства по відношенню до дитини або у присутності дитини!

https://la-strada.org.ua/

Перейти до спискуВерсiя для друку