Головна  →  Новини  →  30 жовтня 2020

1 листопада – День працівника соціальної сфери

1 листопада – День працівника соціальної сфери

У першу неділю листопада своє професійне свято відзначають соціальні працівники. Це люди відданої, невтомної праці на благо людей.

У Печерському районі реалізацію державної політики в соціальній сфері здійснюють 5 організацій, в яких працюють понад 300 осіб, з них 96% - жінки.

На обліку в управлінні праці та соціального захисту населення Печерської районної в місті Києві державної адміністрації перебуває 6827 одержувачів державної соціальної допомоги та компенсації, передбачених чинним законодавством України. Управління зараховує на облік на санаторно - курортне лікування, видає направлення  на отримання ортопедичних виробів, опікується учасниками антитерористичної операції, допомагає членам сімей учасників АТО, тощо.

Переважна більшість підопічних Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Печерського району м. Києва -  особи похилого віку, ветерани війни та праці. Соціальні послуги у відділеннях Територіального центру отримали понад  960 осіб похилого віку.

Печерський районний  у місті Києві центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надає соціальну допомогу сім’ям, дітям та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги,  в т.ч. сім’ям внутрішньо переміщених осіб. Центром проводиться робота по наданню соціально-психологічної допомоги учасникам антитерористичної операції та їх родинам. В підпорядкуванні Центру перебуває 12 клубів за місцем проживання, в яких діють 103 гуртки та секції на безоплатній основі.

Спеціалісти Печерського районного центру зайнятості щоденно обслуговують 120-150 осіб, що шукають роботу, щомісяця – близько 2 тисяч осіб. З початку 2020 року на обліку в Печерській службі зайнятості перебувало 1915 осіб зі статусом безробітного, ця цифра в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року зросла на 98 %.

На обліку в Головному управлінні Пенсійного фонду  України місті Києва (Печерський відділ обслуговування громадян №6) перебуває 33 011 одержувачів пенсії. Спеціалістами фонду здійснюються нарахування та перерахунки пенсій

Піклуючись про людину, її майбутнє, забезпечуючи надання соціальних гарантій і допомоги тим, хто потрапив у нелегкі життєві ситуації, працівники соціальної сфери роблять вагомий внесок у розбудову демократичного, громадянського суспільства.

Шановні працівники соціальної сфери! Печерська районна в місті Києві державна адміністрація вітає усіх вас з професійним святом та бажає нових звершень у вашій нелегкій справі.

Перейти до спискуВерсiя для друку