Головна  →  Оголошення  →  25 вересня 2020

Внесено зміни до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю і державної соціальної допомоги на догляд

31 липня поточного року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 663 «Про внесення змін до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю і державної соціальної допомоги на догляд». Зазначеною постановою розширено коло осіб, які матимуть право на призначення державної соціальної допомоги на догляд, що призначатиметься управлінням соціального захисту населення.

  Віднині за такою допомогою можуть звертатися одинокі особи, які досягли 80-річного віку та за висновком лікарсько-консультативної комісії потребують постійного стороннього догляду і одержують пенсію відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Розмір такої допомоги для даної категорії громадян становить 40 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (684,80 грн.).
 

Для призначення державної соціальної допомоги на догляд до управління соціального подаються наступні документи:
- заява, за формою, встановленою Мінсоцполітики;
- паспорт громадянина України;
- трудова книжка та довідка про присвоєння реєстраційного номера платника податків;
- висновок ЛКК про потребу постійного стороннього догляду;
- довідка Пенсійного фонду України про вид, розмір пенсії та відсутність надбавки на догляд.

 Слід зазначити, що новоприйнятою постановою доповнено також перелік документів, які подаються для призначення державної соціальної допомоги дітям померлого годувальника. А саме у разі звернення за призначенням такої допомоги додатково подаються відомості про відсутність у померлого годувальника на день смерті страхового стажу, необхідного йому для призначення пенсії по ІІІ групі інвалідності, одержані від органів, що призначають пенсію.

Джерело: УПСЗН

Перейти до спискуВерсiя для друку