Головна  →  Новини  →  5 червня 2020

Співпраця з МВФ дасть можливість серйозно знизити ціну на газ для населення, – Сергій Марченко

Завдяки співпраці з Міжнародним валютним фондом і виділеному траншу у розмірі 5$ млрд. Україна зможе покрити близько 8% дефіциту держбюджету, а також профінансувати виплати заробітних плат, пенсій, доплат лікарям і виплати соціально незахищеним категоріям населення. Про це під час програми «Право на владу» повідомив Міністр фінансів України Сергій Марченко.

«60 днів назад я прийшов на свою посаду і тоді у нас було багато проблем. Нам довелось вирішувати ці проблеми. Зараз, у травні, ми маємо 100-відсоткове виконання загального фонду держбюджету. І впевнено дивимось у майбутнє», – заявив очільник Мінфіну.

За його словами, кредит від МВФ не лише позитивно вплине на економіку держави, а й відкриває двері для України в питанні отримання макрофінансової допомоги від Європейської Комісії, кредиту від Світового Банку, що дозволить не тільки виконати цьогорічний бюджет, а й зменшити навантаження на гаманці українців.

«Зараз є всі підстави вважати, що ми пройшли складний кризовий етап в економіці. Буде встановлений ринковий механізм формування ціни на газ. Зараз ціна більше ніж 4 тисяч грн, тоді як на ринку ціна – 2275 грн. Таким чином, ціна на газ в період опалювального сезону для населення буде знижена», – підсумував Сергій Марченко.

Джерело: КМУ

Перейти до спискуВерсiя для друку