Головна  →  Новини  →  22 січня 2020

Привітання виконувача обов’язків голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Павла Бабія з Днем Соборності України

Привітання виконувача обов’язків голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Павла Бабія з Днем Соборності України

Шановні печеряни!

Щиро вітаю вас з Днем Соборності України!

У цей день, 101 рік тому, відбулось об’єднання українських земель – проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки.

Ця основоположна для українського державотворення подія заклала підґрунтя для відродження незалежної, соборної України, увінчавши прагнення українців жити у своїй єдиній демократичній державі та утвердити національну ідею.

Проголошення Соборності УНР і ЗУНР стало історичним актом об’єднання українських земель. Одним із символів цієї знаменної події є живий ланцюг, що об'єднав Україну.

Тридцять років тому жителі України взялися за руки, з'єднавши Івано-Франківськ, Львів, Рівне, Житомир, Київ та створили один із наймасштабніших у світовій історії живий ланцюг протяжністю практично на 700 км.

Приємно відзначати, що ця хороша традиція живе і тепер, адже ця акція символізує нерозривний зв’язок між усіма поколіннями справжніх патріотів демонструючи неподільність української землі і непохитність української нації.

День Соборності об’єднує всю Україну, сотні міст, мільйони людей – усі українські землі і береги, а національна єдність є не тільки базовою цінністю громадян країни, а й обов’язковою передумовою щасливого життя.

Беззаперечно,  соборність України – це духовна згуртованість усіх громадян, незалежно від їхньої національності та регіону проживання.

Ми, українці, неодноразово доводили і продовжимо доводити, що ми об’єднані спільною історичною пам’яттю, турботою про сьогодення і відповідальністю перед майбутнім, бо разом із власної волі з 1919 року.

 

 

З повагою

 

Виконувач обов’язків голови

Печерської районної в місті Києві 

державної адміністрації                                                                         Павло БАБІЙ

Перейти до спискуВерсiя для друку