Головна  →  Новини  →  24 травня 2019

У столиці відбудеться науково-практична конференція Kyiv Smart Tracks

31 травня о 10:00 у столиці відбудеться науково-практична конференція Kyiv Smart Tracks. Про це повідомили у Департаменті економіки та інвестицій КМДА.

Тема заходу – обговорення потенційних векторів розвитку видів економічної діяльності столиці, які визначатимуть смарт-спеціалізацію міста Києва. За результатами аналізу регіонального контексту та інноваційного потенціалу міста Києва сектор IT, деякі види промисловості та креативну індустрію визначено перспективними напрямами розвитку підприємництва.

Дослідження проводилось державною установою Інститут економіки та прогнозування НАН України на замовлення Департаменту економіки та інвестицій КМДА на основі використання офіційних статистичних даних щодо динаміки сфер діяльності за останні кілька років. До уваги брався також аналіз потреб і бар’єрів для здійснення інноваційної діяльності малих і середніх підприємств, а також оцінювання наявної інфраструктури міста щодо можливостей сприяння розробленню та  впровадженню інновацій.

За словами директора Департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталії Мельник, визначення смарт-векторів є першим етапом у розробці регіональної інноваційної  стратегії на основі смарт спеціалізації.

«Наразі ми переходимо до другого етапу – залучення до співучасті  інноваційної бізнес-спільноти, представників органів державної влади та науковців до обговорення шляхів розвитку визначених смарт-векторів. Результатом конференції має стати розроблена концепція спільного бачення розвитку регіону з чітко-визначеною дорожньою картою узгодженої інтеграційної політики», – повідомила вона.

У рамках конференції відбудуться галузеві панельні дискусії за участю представників профільних підприємств, Київської міської державної адміністрації та ділових кіл щодо розвитку ІТ у розвитку SMART-CITY, розвитку промисловості та креативної індустрії міста Києва.

 

Місце проведення: вул. Панаса Мирного, 26, Інститут економіки та прогнозування НАН України.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку