Головна  →  Новини  →  17 травня 2019

Київрада затвердила істотні умови ще 11 ЕСКО-договорів для енергомодернізації бюджетних установ Києва

Виконання енергоефективних заходів у рамках 11 енергосервісних контрактів у закладах бюджетної сфери цього року дозволить скоротити рівень витрат на оплату теплової енергії на 16,6 млн грн. Відповідні умови договорів своїм рішенням днями затвердила Київська міська рада. Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Науменко.

«Енергосервіс – це потужний механізм залучення інвестиційних коштів для підвищення енергоефективності будівель бюджетної сфери. Сьогодні Київ лідирує в Україні за кількістю укладених енергосервісних договорів. Зокрема, із 2015 року в Україні було укладено 330 ЕСКО-договорів, з них 118 – у Києві. У результаті впровадження ЕСКО-механізму протягом 2016-2017 років у Києві було модернізовано індивідуальні теплові пункти у 62 бюджетних будівлях та вже на початок 2019 року досягнуто значного скорочення рівня витрат на оплату теплової енергії – на рівні 9,80 млн грн», – зазначив Дмитро Науменко.

Він зауважив, що затвердження Київрадою істотних умов енергосервісних договорів є передумовою їх укладання та подальше здійснення енергосервісу в бюджетних установах Києва. Зокрема, згідно чинного законодавства існує необхідність затвердження ціни ЕСКО-договорів, рівня скорочення споживання та/або витрат на оплату відповідних паливно-енергетичних ресурсів та/або житлово-комунальних послуг, якого має бути досягнуто унаслідок здійснення енергосервісу за кожний рік дії ЕСКО-договорів, а також строку дії цих договорів.

«Важливо, що оплата послуг енергосервісу здійснюється винятково за рахунок досягнутого скорочення споживання або витрат на оплату паливно-енергетичних ресурсів або житлово-комунальних послуг порівняно із споживанням чи витратами за відсутності ЕСКО-заходів. Більш того, умовами контракту гарантується фінансова відповідальність інвестора на випадок якщо задекларована економія не буде досягнута», – підкреслив Дмитро Науменко.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку