Головна  →  Новини  →  23 листопада 2018

Звернення голови Печерської райдержадміністрації Сергія Мартинчука до вшанування 85-х роковин голодомору

Звернення голови Печерської райдержадміністрації Сергія Мартинчука до вшанування 85-х роковин голодомору

Шановні печеряни, співвітчизники!

Щороку, у четверту суботу листопада країна вшановує пам’ять мільйонів українців, які стали жертвами Геноциду в Україні та Голодоморів 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 років.

Час невпинно йде, і сьогодні ми вшановуємо 85-і роковини чи не найбільшої в історії України трагедії 1932-1933 років. І кожні роковини все дедалі важче знайти очевидців тих подій, адже тим, хто на власні очі бачив те жахіття далеко за дев’яносто. Тепер, обов’язок молодшого покоління не дати згаснути пам’яті про Голодомор та дбайливо передати її нашим нащадкам.

Голодомор – злочин геноциду проти українського народу і злочин проти людяності. Внаслідок умисно створених умов, несумісних із життям, за кілька місяців у 1932-1933 роках в Україні загинули мільйони людей. Це - не лише страшна трагедія тих мільйонів, хто загинув, а й трагедія десятків мільйонів тих, хто не народився. Голод став зброєю масового біологічного знищення українців.

І сьогодні, до роковин цих жахливих подій, Україна і світ вшановують пам’ять про Голодомор як данину непростому минулому та запоруку недопущення подібних явищ у сучасному і майбутньому людства. 

Тож, закликаю всіх вшанувати пам’ять жертв геноциду спільною молитвою та приєднатися 24 листопада до загальноукраїнської акції «Засвіти свічку» на знак скорботи і пам’яті про мільйони загублених життів наших співвітчизників.

Ми пам’ятаємо. Ми сильні!

 

 
 

Перейти до спискуВерсiя для друку