Головна  →  Новини  →  15 липня 2022

Звернення голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Наталії Кондрашової з нагоди 32-у річниці проголошення Декларації про державний суверенітет України

Звернення голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Наталії Кондрашової з нагоди 32-у річниці проголошення Декларації про державний суверенітет України

Сьогодні Україна відзначає 32-у річницю проголошення Декларації про державний суверенітет, яку було ухвалено – 16 липня 1990-го. Відтоді розпочалося утвердження України як самостійної держави.

Прийняття Декларації стало першим кроком до відновлення історичної справедливості, відродження української державності.

Декларацією про державний суверенітет були визначені основні політичні, економічні, соціальні засади державотворення, задекларовані демократичний устрій та дотримання прав і свобод громадян, верховенство права. Цей історичний документ став першим кроком до здобуття незалежності країни та основою для «Акта проголошення незалежності України», ухваленого Верховною Радою 24 серпня 1991 року.

Територія України проголошувалася недоторканною. Державні кордони не можуть бути змінені без згоди її народу.

Сьогодні рідна країна переживає важкі часи, але ми свято віримо у беззаперечну перемогу України над російськими окупантами. З шаною дякуємо  усім тим, хто нині захищає її кордони від агресора. З сумом згадуємо Героїв України, які поклали своє життя і здоров’я заради того, щоб Україна була суверенною.

Користуючись нагодою, бажаю всім нам Миру та єдності, енергії та наснаги, сил та завзяття.  Нехай невичерпним буде джерело нашої віри, надії і любові до України. 

Слава Україні!

Все буде Україна! 

З повагою

 

Голова Печерської районної

в місті Києві державної адміністрації                                   Наталія КОНДРАШОВА

 

Перейти до спискуВерсiя для друку