Головна  →  Новини  →  18 травня 2022

Вимушені переселенці можуть отримати психологічну та юридичну допомогу в міських хабах «VcentriHub»

У міських громадських просторах VcentriHub Оболонського та Шевченківського районів тривають заходи, спрямовані на подолання психологічних наслідків війни і допомогу внутрішньо переміщеним особам. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Наші хаби сьогодні є точками, де кожен може отримати психологічну та юридичну допомогу та навчитися необхідним знанням і навичкам, які потрібно знати в умовах воєнного стану. Так, щочетверга та щоп’ятниці в Оболонському хабі можна прийти на особисту консультацію психолога. Щовівторка – юридичні консультації від юристів Бюро надання безоплатної вторинної юридичної допомоги. Кожної середи та п’ятниці тут проходить проект для дітей від ЮНІСЕФ «Спільно. Точки зустрічі». Крім того, щовівторка і щочетверга в хабі відбуваються курси цифрової грамотності для людей літнього віку. В Шевченківському хабі щосереди та щовівторка вимушені переселенці можуть отримати ваучерну допомогу за підтримки Всесвітньої Продовольчої Програми (WFP). Проект для дітей «Спільно. Точки зустрічі» триває тут щовівторка і щочетверга», – розповіла Марина Хонда.

В обох хабах щодня проводять заняття з домедичної допомоги, навчання діям при хімічній та ядерній загрозі, правилам поведінки з вибухонебезпечними предметами.

Для деяких цих заходів необхідна попередня реєстрація. За анонсами всіх подій можна слідкувати в офіційному Телеграм-каналі Центру комунікації: https://t.me/VCENTRI.

Адреси та контакти хабів:

Заходи в хабах організовані Департаментом суспільних комунікацій спільно з Київським міським центром гендерної рівності, протидії та запобігання насильству, Червоним Хрестом, фондом Карітас та іншими організаціями.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку