Головна  →  Новини  →  13 жовтня 2021

Показ військової техніки, вшанування пам’яті та мистецькі акції: затверджено план заходів до Дня захисників і захисниць України

Із нагоди Дня захисників і захисниць України, який відзначається щорічно 14 жовтня, у столиці відбудуться меморіальні заходи національно-патріотичні проекти, тематичні виставки, мистецькі акції тощо. Відповідний план заходів затверджено в Київській міській державній адміністрації.

Так, 14 жовтня відбудеться Церемонія покладання квітів до пам’ятного хреста на Алеї Героїв Небесної Сотні та Меморіального комплексу Героям-киянам, які загинули за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

14 жовтня відбудеться святкова мистецька акція, присвячена Дню захисників і захисниць України на території Співочого поля у Печерському ландшафтному парку.

14 жовтня у мережі кінотеатрів комунального підприємства «Київкінофільм» відбудеться показ документальних фільмів на відповідну тематику.

Із 11 до 24 жовтня в Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця» триватиме виставка з фондів музею «Козацька слава невмируща».

Із 12 до 17 жовтня проходитиме національно-патріотичний проєкт «Захисникам рідної землі…», який передбачає участь вихованців Київського міського палацу дітей та юнацтва у Ритуалі вшанування захисників України в Залі пам’яті Меморіального комплексу Міністерства оборони України; участь у квесті «Ми маленькі козачата»; онлайн-вітання вихованців творчих дитячих художніх колективів; виставку творчих робіт вихованців відділу народної творчості.

Із 11 до 15 жовтня в читальному залі Державного архіву м. Києва триватиме виставка архівних документів, присвячених Дню захисників і захисниць України.

Із 13 до 17 жовтня триватиме статичний показ сучасних зразків озброєння та техніки сил безпеки і оборони на Михайлівській площі та Володимирському проїзді.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку