Головна  →  Анонси  →  1 вересня 2021

2 вересня відбудеться брифінг Первинної профспілкової організації КП «Київтеплоенерго» щодо ситуації у теплопостачанні Києва та судового позову до АТ «Укргазвидобування»

2 вересня о 10:40 відбудеться брифінг Первинної профспілки КП «Київтеплоенерго» щодо розгляду судового позову до АТ «Укргазвидобування» та кризової ситуації у галузі теплопостачання, зумовленої зростанням вартості природного газу, умов його закупівлі в контексті ризиків проходження опалювального сезону 2021/2022. Судовий розгляд позову КП «Київтеплоенерго» до АТ «Укргазвидобування» розпочнеться об 11:00 у Господарському суді м. Києва.

Спікери:

  • Сергій Бондарєв, голова Первинної профспілкової організації КП «Київтеплоенерго»;
  • Олександр Пелипишин, начальник відділу з експлуатації теплових мереж СП «Київські теплові мережі» КП «Київтеплоенерго».

Місце проведення: вул. Б. Хмельницького, 44-Б (Господарський суд м. Києва).

Акредитація представників ЗМІ за тел.: 044-207-67-82, 067-517-07-70 або email: [email protected] (необхідно вказати назву ЗМІ, прізвище та ім’я журналіста, контактні дані).

Довідково.

Нагадаємо, 13 травня поточного року КП «Київтеплоенерго» офіційно звернулось до АТ «Укргазвидобування» з пропозицією укласти прямі угоди купівлі-продажу газу українського видобутку для виробництва тепла, щоб отримати можливість закупівлі газу за нижчими цінами, ніж пропонує комерційний посередник «Нафтогаз Трейдинг» та уникнути підвищення тарифів в опалювальному сезоні 2021/2022.

24 травня 2021 року АТ «Укргазвидобування» офіційним листом відмовило в постачанні газу, переадресувавши «Київтеплоенерго» до ГК «Нафтогаз Трейдинг» як посередника з купівлі-продажу газу.

26 липня цього року КП «Київтеплоенерго» подало позов до АТ «Укргазвидобування» у зв’язку із необхідністю забезпечення природним газом виробника тепла без комерційних посередників, а також забезпечення справедливої ціни на газ українського видобутку, що використовується для виробництва тепла.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку