Головна  →  Новини  →  27 листопада 2020

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 27 листопада


Основним показником для введення будь-яких обмежень є здатність системи охорони здоров’я надавати людям медичну допомогу. На сьогодні ситуація напружена, але повністю контрольована – медична система справляється з навантаженням. Із 55 886 ліжко-місць, виділених для надання медичної допомоги хворим на COVID-19, наразі зайнято 27 887 або 49,9%.

МОЗ продовжує нарощувати потужності медичної системи. Якщо на початок квітня в країні нараховувалось 3 500 ліжок з підведеним киснем, то у серпні – 8 800, на сьогодні – 26 583.

Повний локдаун – це найефективніший спосіб уповільнити розповсюдження хвороби. Однак, основними передумовами для його запровадження в Україні будуть: епідемічна ситуація і навантаження на медичну систему. Наразі МОЗ розглядає різні варіанти розвитку подій, однак розраховує на те, що запроваджені карантинні обмеження дадуть свої результати.

МОЗ очікує, що наступного тижня можна буде оцінити ефект від дії карантину “вихідного дня”. За попередніми розрахунками міністерства, він повинен призупинити стрімке зростання захворюваності на COVID-19 за умови дотримання обмежень.

МОЗ занепокоєно можливим збільшенням кількості контактів між людьми у новорічні свята. Як правило, це призводить до суттєвого зростання захворюваності.

Джерело: МОЗ

Перейти до спискуВерсiя для друку