Головна  →  Новини  →  28 жовтня 2020

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 28 жовтня

За минулу добу:

захворіло 7 474 особи, з них 300 дітей та 475 медпрацівників;

госпіталізовано 1 100 осіб;

165 летальних випадків;

одужало 3 306 осіб.

Загалом за добу здійснено 70 592 тестування, зокрема 41 947 досліджень методом ПЛР, а також 28 645 – методом ІФА.

Найбільшу кількість випадків зареєстровано у Харківській (635), Одеській (567), Дніпропетровській (497, в т.ч. у м. Дніпро – 419), Львівській (398) областях та у м. Київ (563).

У лікарнях наразі перебувають 25 424 пацієнти з підтвердженим діагнозом або підозрою на COVID-19. Це хворі з середнім та важким перебігом захворювання. Коронавірусна хвороба особливо небезпечна для людей віком понад 60 років. Щоб зупинити зростання кількості хворих, необхідно дотримуватись основних правил епідемічної безпеки.

З початку пандемії МОЗ збільшило у медзакладах кількість ліжко-місць для прийому хворих на COVID-19 з 12 тисяч до майже 40 тисяч. Максимальна кількість ліжок у стаціонарах може становити 52 тисячі.

МОЗ ще два тижні тому доручило регіонам перепрофілювати по 2-4 багатопрофільні лікарні під лікування хворих на COVID-19. Це дасть змогу надавати допомогу пацієнтам, які хворіють на коронавірус та мають інші супутні захворювання.

В Україну поступила перша партія вакцини проти грипу. Наразі вона з'явилась у аптечній мережі та лікарнях. Питання поставок вакцин проти грипу лежить виключно у комерційній площині, оскільки вакцинація проти цього захворювання не є в переліку обов’язкових щеплень. За кошти ж державного бюджету МОЗ централізовано закуповує вакцини проти грипу для осіб з групи ризику, зокрема медичних працівників.

МОЗ домовилось з виробниками вакцин проти грипу про збільшення її кількості цього року. Очікується, що всього в країну буде завезено більше 650 тисяч доз. Водночас минулого року проти грипу вакцинувалось 238 тисяч осіб. Поставки заплановані на жовтень-листопад. Зокрема, в Україну завозяться вакцини “Ваксигрип Тетра” виробника “Санофі”, вакцини “Джісі Флю” виробника “Грін Кросс Корпорейшн” (Південна Корея) та вакцини виробника “Абботт Біолоджікалз Б.В.” (Нідерланди).

Джерело: МОЗ

Перейти до спискуВерсiя для друку