Головна  →  Новини  →  28 вересня 2020

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 28 вересня

 

За минулу добу:

захворіло 2 671 особа, із них 164 дитини та 122 медпрацівника;

госпіталізовано 472 особи;

37 летальних випадків;

одужав 571 пацієнт.

Загалом за добу здійснено 20 312 тестувань, у тому числі 16 533

дослідження методом ПЛР, а також 3 779 — методом ІФА.

Найбільшу кількість випадків зареєстровано на Харківщині (339), у м. Київ (328), Одеській (203) Тернопільській (153) та Волинській (143) областях.

Загальна кількість інфікованих COVID-19 з початку пандемії в Україні сьогодні перетнула позначку у 200 тисяч осіб.

Від сьогодні набирає чинності новий поділ регіонів за рівнями епідемічної небезпеки, визначений Державною комісією з питань ТЕБ та НС 24 вересня. Зокрема, до “червоного” рівня віднесено дві адміністративні одиниці (міста Тернопіль та Бережани), до “помаранчевого” - 111 (на 26 більше, ніж тижнем раніше).

За погодженням регіональної комісії ТЕС та НС та місцевих органів влади Тернополя та Бережан у цих містах були встановлені додаткові обмеження, які стосуються роботи закладів харчування, спортивних центрів, громадського транспорту, змінено режим роботи навчальних закладів та посилені заходи безпеки.

Згідно з оновленим поділом на рівні епіднебезпеки, від сьогодні 12 адміністративних одиниць вийшли з “червоного” рівня через покращення ситуації. Так, у місті Чоп Закарпатської області показник захворюваності знизився із 170 до 56 на 100 тисяч населення за останні 14 днів, у місті Славуті Хмельницької області – з 201 до 139 на 100 тисяч населення. Це вказує на дієвість впроваджених в країні карантинних обмежень.

МОЗ подало запит на зміну підходів до фінансування державою у наступному році лікування гострого мозкового інсульту. Планується, що ставка буде встановлюватись з урахуванням коригувального коефіцієнта в залежності від стану пацієнта та методик лікування. Таким чином, тариф складатиме 22 тисячі гривень за пролікований випадок, 64 764 гривень та 118 тисяч гривень.

В Україні близько 67% смертей приходиться на серцево-судинні захворювання, до яких відноситься в тому числі гострий мозковий інсульт. Наступного року з діагнозом гострий мозковий інсульт медичної допомоги можуть потребувати близько 134 тисяч осіб.

МОЗ повідомить уповноважені контролюючі органи щодо порушення у Кривому Розі встановлених в країні обмежень у роботі громадського транспорту на період карантину. Враховуючи велику ймовірність інфікування у транспорті через скупчення людей в замкнутому просторі, МОЗ зазначає, що кількість пасажирів не повинна перевищувати кількість сидячих місць. Рішення щодо послаблення цих обмежень, які приймаються на рівні місцевої влади, – це безвідповідальність та байдужість місцевої влади до здоров’я громадян.

 Джерело: МОЗ

Перейти до спискуВерсiя для друку