Головна  →  Оголошення  →  28 липня 2020

До уваги Керівників підприємств, установ та організацій Печерського району міста Києва!

Державна політика в галузі соціального захисту громадян, потерпілих від Чорнобильської катастрофи та громадян, працюючих на забруднених територіях базується на принципах соціального захисту людей, повного відшкодування шкоди особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Надання державних соціальних гарантій та поліпшення соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, врегульовано Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», що спрямований на захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та розв'язання пов'язаних з нею проблем соціального характеру, що виникли внаслідок радіоактивного забруднення територій.

В Управлінні праці та соціального захисту населення Печерської районної в місті Києві державної адміністрації (далі – Управління) станом на 27.08.2020 перебуває на обліку 338 підприємств, установ та організацій,               3 125 працівникам яких, відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», забезпечено:

- виплату допомоги у разі вивільнення працівника у зв`язку з ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням підприємства (установи, організації), скороченням чисельності або штату працівників;

-  отримання доплати за роботу у зоні відчуження;

-  отримання щорічної та додаткової відпусток;

- збереження заробітної плати у разі переведення на нижчеоплачувану роботу у зв`язку із станом здоров`я.

Сума виплачених із державного бюджету компенсацій та  допомоги громадянам,  які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи становить 12 841 217 грн.

Враховуючи вищезазначене, з метою недопущення порушення законних прав та інтересів громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи Управління повідомляє.

Відповідно до п.6 Порядку використання коштів державного бюджету для виконання програм, пов’язаних із соціальним захистом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого постановою КМУ від 20.09.2005 № 936 на керівників підприємств покладена персональна відповідальність за своєчасність подання документів до уповноваженого органу (Управління) щодо реєстрації не пізніше ніж за два місяці до початку кожного бюджетного року.                   

Для реєстрації підприємства, установи та організації повинні надати до Управління наступні документи:

1. Відомості про підприємство - Паспорт даних підприємства, працівники якого отримують компенсаційні виплати та допомогу, пов`язані із заробітною платою, згідно із Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (форма 2, затверджена наказом Міністерства соціальної політики України від 22.06.2018 № 928, https://www.msp.gov.ua/documents/3917.html);

2. Списки громадян із зазначенням прізвища, імені та по батькові, категорії, серії та номера посвідчення, місця проживання (перебування), ідентифікаційного номера;

3. Графік відпусток громадян та розрахунок витрат для додаткової відпустки на наступний бюджетний рік.

У разі зміни зазначених відомостей та списків громадян підприємство повинно повідомити Управління протягом 20 днів наступного місяця про такі зміни.

Звертаємо увагу, що з метою запобігання поширенню в місті Києві гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 № 392 (зі змінами) та розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 16.03.2020 № 444 (зі змінами), особистий прийом громадян в Управлінні не здійснюється.

У зв`язку з чим, документи необхідно надати до Управління у термін до 01 листопада 2020 року шляхом надсилання засобами поштового зв`язку Укрпошта або залишити в поштовій  скриньці (адреса: вул.Цитадельна, 4/7, м.Київ, 01015).

Телефон: (044) 280-58-03; E-mail: [email protected]

Прийомні години (поштова скринька): понеділок, вівторок, середа, четвер з 10 год. до 19 год., п`ятниця з 10.00 до 17.45, обідня перерва  з 14.00 до 14.45).

Перейти до спискуВерсiя для друку