Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Печерська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Щодо призначення виплати одноразової грошової допомоги членам сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 р.

Опубліковано 16 червня 2014 року о 13:58

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 28.03.2014р. № 76 “Про соціальний захист членів сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 р.” та Постанови Пенсійного фонду України від 22.04.2014р. №7-2, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 14.05.2014р. за №501/25278 визначено виплату одноразової грошової допомоги членам сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 р. у 100-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на час виплати цієї суми.

До членів сім’ї належать: дружина (чоловік), їх неповнолітні діти, непрацездатні батьки та особи, які на час загибелі (смерті) зазначених осіб перебували на їх утриманні.

З 1 квітня 2014 р. установлено  доплату в  розмірі 5000 гривень до пенсії у зв’язку з втратою годувальника непрацездатним членам сімей, які перебували на утриманні осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, а також працівників правоохоронних органів і військовослужбовців, смерть яких пов’язана з участю в зазначених акціях, але не більше ніж розмір, який визначається за кожен місяць окремо як різниця між 10 000 гривень та сумою пенсії і заробітної плати (доходу) осіб, визначеної за даними реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування за місяць, що передує місяцю, у якому визначається розмір доплати.

Доплата виплачується, якщо розмір пенсії або щомісячного довічного грошового утримання чи державної соціальної допомоги, що виплачується замість пенсії (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, пенсій за особливі заслуги перед Україною, сум індексації та інших доплат, установлених законодавством), разом з одержуваною заробітною платою (доходом) становить менш як     10 000 гривень, з урахуванням того, що після встановлення доплати сума таких виплат не повинна перевищувати зазначеного розміру.

Розмір доплати визначається щомісяця до 27 числа місяця, що передує місяцю, за який нараховується і виплачується доплата.

У разі якщо після визначення розміру доплати до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру внесено (змінено)  інформацію про заробітну плату (дохід) особи за попередні місяці, визначається новий розмір доплати за місяці, при визначенні розміру доплати , за які така інформація не була врахована.

Порядок виплати доплати встановлюється Пенсійним фондом України за погодженням з Міністерством соціальної політики.

При визначенні суми доплати сім’ї з працюючими утриманцями відомості про їх заробітну плату (дохід) враховуються за даними реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Фінансування виплати одноразової грошової допомоги здійснюється за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету, а доплати до пенсії  - за рахунок коштів державного бюджету, передбачених Пенсійному фонду України для фінансування бюджетних програм.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux