Головна  →  Новини  →  2 грудня 2019

У КМДА відбувся семінар-тренінг із впровадження смарт-спеціалізації у рамках підготовки проєкту Стратегії розвитку міста Києва до 2035 року

У Київській міській державній адміністрації відбувся семінар-тренінг щодо розробки дорожньої карти співпраці влади, науки, бізнесу та громадських об’єднань щодо впровадження смарт-спеціалізації у рамках підготовки Стратегії розвитку міста Києва до 2035 року. Про це повідомили в Департаменті економіки та інвестицій КМДА, що є відповідальним за розробку стратегічних програмних документів міста Києва.

Основна мета заходу – розробка дорожньої карти подальших дій влади, бізнесу і науки щодо спільного напрацювання пріоритетів, стратегічних цілей, завдань і заходів із реалізації напрямів смарт-спеціалізації у рамках нової Стратегії, а також подальша їх реалізація.

У заході за сприяння та підтримки Міністерства економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України взяли участь міжнародні експерти зі Спільного дослідницького центру Європейської Комісії, науковці ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України», представники профільних департаментів КМДА за визначеними напрямами смарт-спеціалізації міста Києва – Департаменту промисловості та розвитку підприємництва, Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій, Департаменту культури із залученням Департаменту охорони культурної спадщини та Управління туризму і промоцій, представники бізнесу та експертного середовища.

Нагадаємо, за результатами проведеного дослідження щодо видів економічної діяльності з високим інноваційним потенціалом для зростання основними напрямами смарт-спеціалізації для міста Києва визначено фармацевтику, інформаційно-комунікаційні технології та креативну індустрію.

Згідно орієнтовного графіку заходів із розробки проєкту документу, за кілька місяців експертні групи мають представити до обговорення пріоритети подальшого розвитку визначених напрямів смарт-спеціалізації зі SWOT-аналізом, які будуть визначені з максимальним залученням до цього процесу бізнес-середовища, наукових кіл, громадськості.

За рік, до листопада 2020 року, має бути підготовлений проєкт структури стратегічних цілей, завдань і заходів Стратегії-2035 за основними напрямами смарт-спеціалізації.

Джерело: КМДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку