Головна  →  Анонси  →  21 листопада 2019

22 листопада відбудеться круглий стіл, де обговорюватиметься вплив фосфатів на навколишнє середовище та шляхи вирішення проблеми

22 листопада о 10:00 відбудеться круглий стіл, де обговорюватиметься вплив фосфатів на навколишнє середовище та шляхи вирішення проблеми.

Захід проходитиме у рамках всеукраїнської акції «Стоп фосфати», яка ініційована ПрАТ «АК «Київводоканал» та Асоціацією «Укрводоканалекологія».

Серед запрошених: керівники міністерств енергетики та захисту довкілля, розвитку громад та територій України; керівники профільних комітетів Верховної Ради України; керівники та фахівці «Київводоканалу» та Асоціації «Укрводоканалекологія»; науковці Інституту водних проблем і меліорації, Всеукраїнської екологічної ліги, Держводагенства, Держпродспоживслужби, громадських екологічних організацій.

Місце проведення: вул. Лейпцизька, 1-А, 2-й поверх, актовий зал головного офісу «Київводоканалу».

Акредитація представників ЗМІ на місці за редакційними посвідченнями.

Контакти для додаткової інформації: (044)280-54-62, (044)200-73-20, (067) 232-45-31; [email protected]

 

Довідково.

За останні 20 років концентрація фосфатів у стічній воді, яка надходила на очисні споруди Бортницької станції аерації, зросла з 6-8 мг/л, до 30 мг/л. Норматив – 8.0 мг/л. Головною причиною забруднення є використання населенням великої кількості фосфатовмісних мийних засобів. На жаль, альтернативи у споживачів майже немає, адже на сьогодні близько 90% мийних засобів містять фосфати.

У європейських країнах на рівні законодавства вже давно введені обмеження на вміст фосфатів та СПАР у миючих засобах, що надходять у продаж.

Перейти до спискуВерсiя для друку