Головна  →  Новини  →  12 серпня 2019

Монетизація субсидій: 4210 домогосподарств Печерського району отримали субсидію

Монетизація субсидій – це крок до підвищення соціального захисту людей та відповідального і ефективного споживання ресурсів.

Станом на сьогодні, 4210 домогосподарств у Печерському районі користуються житловою субсидією. Максимальний розмір субсидії становить 2382 грн, середній розмір – 316 грн.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 року житлові субсидії населенню видаються також у грошовій формі. З 1 жовтня 2019 року кожен, хто є одержувачем житлової субсидії, отримуватиме за результатами опалювального сезону готівкою все, що було заощаджено.

Сім’ям, які беруть участь у монетизації, не потрібно буде щомісяця сплачувати свій обов’язковий платіж окремо за кожен вид послуги. Держава через Ощадбанк сплачуватиме частину рахунку за комунальні послуги, в межах виділеної субсидії та соціальних норм, а субсидіанти доплачуватимуть другу частину рахунка.

Така форма надання субсидій передбачає розрахунки за призначеними субсидіями через Ощадбанк, та за результатами опалювального сезону виплата залишку невикористаної субсидії здійснюється через Ощадбанк готівкою.

Основна мета монетизації полягає у створенні прозорого механізму надання житлових субсидій та стимулювання громадян до ощадливого споживання.

Монетизація субсидій: що необхідно знати >>>

Як оформити субсидію: перелік необхідних документів >>>

За додатковою інформацією звертайтесь до управління праці та соціального захисту населення Печерської райдержадміністрації, за тел.: (044) 288 51 24.

Перейти до спискуВерсiя для друку