Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Печерська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

В п'яти парках Києва встановили інформаційні таблички шрифтом Брайля

Опубліковано 07 вересня 2015 року о 19:49

Сьогодні в парку Хрещатому біля арки Дружби народів відбулося відкриття пішохідного туристичного маршруту для людей з вадами зору.

Наразі встановлено вже п'ять інформаційних табличок з описом об'єктів шрифтом Брайля.

Окрім вище зазначеного, таблички з'явилися на Володимирській гірці, на Пейзажній алеї, в Парку Вічної Слави та на Пішохідному (Парковому) мосту.

На табличках шрифтом Брайля в найдрібніших деталях описані ці мальовничі місця. “Потрібно розуміти, що в суспільстві є інваліди по зору, які хочуть відчувати себе комфортніше. Коли люди будуть проходити повз ці таблички, то задумаються: що десь слід встановити пандус, десь - не треба паркувати автомобілі на тротуарі, щоб потім люди з проблемами зору їх обтирали”, - каже заступник голови Українського товариства сліпих Олександр Осадчий.

Тексти для інформтабличок, які потім перевели на шрифт Брайля, написали письменники - Любко Дереш, Галина Ткачук, Катерина Бабкіна та інші. “Це дуже важлива подія. І я вважаю, що треба використовувати не термін “люди з обмеженими можливостями”, а термін “люди з додатковими потребами”. Мова йде про принципову зміну філософії. Ми допомагаємо не людям з обмеженими можливостями, а розвиваємо і створюємо в місті можливості для людей з додатковими потребами. Особливо зараз, коли на сході країни війна, звідти повертаються поранені хлопці, з додатковими потребами, ми маємо це відчути і забезпечити в місті всі умови для проживання без жодних бар'єрів.

Є програма розвитку парків міста Києва, який передбачає реалізацію ініціативи “Парки без бар'єрів” — це дає можливість доступу в парки людей з додатковими потребами, в тому числі, робляться пандуси, аби відпочивати в парках могли і люди, які використовують візочки. Я вважаю, це яскравий приклад єднання зусиль між небайдужими киянами, меценатами, які хочуть щось зробити і місцевої влади, завдання якої мінімум — не заважати. На сьогодні — це початок. Ми закликаємо всіх небайдужих долучитися до проекту. До речі, я персонально зроблю рекомендацію КП “Київпастранс”, щодо встановлення в комунальному міському транспорті таких інформаційних табличкок шрифтом Брайля”, - зауважив заступник міського голови-секретар Київської міської ради Олексій Резніков.    

Резніков також нагадав, що міська вже започаткувала соціальний проект спільної дії “Зробимо разом”, в рамках якого влада і бізнес об'єднують зусилля задля благоустрою Києва, покращення якості життя у ньому та створення комфортного середовища для мешканців і гостей міста. Нагадаємо, відкриття пішохідного туристичного маршруту для незрячих та людей з вадами зору відбувалося в рамках серії благодійних ініціатив «Необмежений погляд».

Акція організована компанією Discovery Networks за підтримки київської міської влади в особі Київського міського голови Віталія Кличка, Київської міської державної адміністрації, КП «Київський центр розвитку міського середовища», а також УТОС (Українського товариства сліпих). В рамках соціальної програми See The Blind від Discovery Channel й надалі планується встановлення інформаційних табличок з описом об’єктів шрифтом Брайля для незрячих людей в знакових місцях Києва.

Джерело: КМДА


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux