Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Печерська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Професійне вдосконалення педагогів Печерська під час весняних канікул

Опубліковано 01 квітня 2024 року о 11:13
фото

Канікули для вчителів ‒ не час для відпочинку. Це час для самоосвіти, поглиблення знань, особистого розвитку та професійного вдосконалення.

Педагоги Печерської гімназія № 75 під час професійних зустрічей поглибили знання з іноземних мов, приділили увагу розвитку навичок soft skills. Також обговорили питання подолання освітніх втрат з різних предметів та використання штучного інтелекту на уроках.

Для вчителів спеціалізованої школи № 80 канікули розпочалися з роботи методичного об'єднання класних керівників. Довелось працювати в укритті. Розглянули досвід роботи класних керівників з національно-патріотичного виховання, роботу з обдарованими дітьми та профілактику булінгу. В рамках проведення самооцінювання за напрямом «Безпечне освітнє середовище» відбулось засідання творчої групи школи. Обговорили результати перевірки дотримання комфортного повітряно-теплового режиму, належного освітлення приміщень, анкетування учнів щодо створення умов для безпечного освітнього середовища, методики та технології роботи з дітьми з особливими освітніми потребами. Відбулась професійна зустріч вчителів початкових класів та вихователів ГПД. Присутні змогли на практиці оцінити можливості штучного інтелекту, ознайомилися з різноманітними інтерактивними платформами, обговорили можливості раціонального використання начального часу шляхом створення адвент-календарів.

У рамках проєкту «Ментальна варта», який реалізує Департамент освіти і науки спільно з Інститутом післядипломної освіти Київського столичного університету імені Бориса Грінченка, за підтримки Klitschko Foundation та Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій, педагоги СШ № 80, школи І-ІІІ ступенів № 134, спеціалізованої школи № 181 пройшли тренінг «Навчання під час війни: психологічна підтримка педагогів, учнів, батьків». У школі I-III ступенів № 133 відбувся тренінг з питань створення безпечного освітнього середовища.

«Відновлення ресурсу вчителя для професійного розвитку» ‒ під таким гаслом пройшло методичне засідання класних керівників гімназії № 117 імені Лесі Українки. Розглянули питання щодо запобігання та протидії насильству, виконали практичні вправи, ознайомились із техніками ефективної комунікації в системі «школа-родина», який провела практичний психолог Калюжна Євгенія ‒ кандидат психологічних наук, доцент кафедри практичної психології факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти Київського столичного університету імені Бориса Грінченка.

25 березня, учителі гімназії опановувати важливі життєві навички з модуля «Практичні заходи у випадку небезпечної ситуації чи отриманні повідомлення про замінування», «Попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів» від Інституту післядипломної освіти Київського столичного університету імені Бориса Грінченка, викладач Заплатинський Василь. Під час заходу пролунав сигнал «Повітряна тривога» і навчання продовжили в укритті.

Впродовж канікул педагоги Печерська неабияк збагатили свій професійний багаж та вже готові ділитись новими навичками з учнями на уроках! Працюємо далі!

Джерело: Управління освіти та інноваційного розвитку Печерської РДА


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux