Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Печерська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Ефективність та дієвість норм трансфертного ціноутворення пов’язані з чітким розумінням бізнесу практики їх застосування

Опубліковано 30 грудня 2013 року о 11:56

В цьому запевнила начальник Головного управління Міндоходів у м. Києві Ірина Носачова, відкриваючи кущовий семінар на тему «Норми податкового законодавства щодо трансфертного ціноутворення», який сьогодні, 23 грудня, відбувся в стінах столичного управління Міндоходів.

Окрім фахівців Міністерства доходів і зборів України, Міндоходів у м. Києві, та платників податків столиці до роботи семінару долучились фахівці Київської, Черкаської, Чернігівської областей та Міжрегіонального ГУ Міндоходів – Центрального офісу з обслуговування великих платників – загалом понад 260 учасників.

Законодавство про трансфертне ціноутворення успішно діє в багатьох іноземних державах, проте для України даний закон є новим. Обговорення і прийняття законопроекту пройшло у тісному діалозі із бізнесом та експертами й потребує подальшого роз’яснення застосування окремих норм.

«В результаті прийняття Закону щодо трансфертного ціноутворення держава отримала дієві механізми, які дозволять упередити неконтрольоване виведення капіталів з нашої країни до офшорів та юрисдикцій із низькими ставками оподаткування, – зауважила Ірина Носачова. – З іншого боку свої очевидні переваги отримав і бізнес. Це і спрощення вимог щодо звітності, можливість визначати показники рентабельності, базування перевірок з трансфертного ціноутворення лише на питаннях за визначеним напрямом».

Детальні роз’яснення практики застосування положень трансфертного ціноутворення надали начальник управління методології  податку на прибуток підприємств Департаменту координації нормотворчої та методологічної роботи з питань оподаткування Міндоходів України Олександр Задорожний, начальник відділу перевірок трансфертного ціноутворення управління валютного та митного аудиту Міндоходів України Микола Мішин та заступник начальника управління податку на прибуток підприємств Департаменту оподаткування та контролю об’єктів і операцій Міндоходів України Станіслав Бескидевич. Вони окремо зупинились на таких нових для вітчизняного податкового законодавства поняттях, як контрольовані операції, ринковий діапазон цін, процедура узгодження цін та інші.

Думку громадськості з приводу механізму трансфертного ціноутворення висловила член Громадської ради Міндоходів – заступник голови комісії ГР з питань податкової політики, директор Школи трансфертного ціноутворення Лариса Врублевська. В роботі семінару також взяли участь начальник управління медіа-проектів ДП «Держзовнішінформ» та директор київської філії ДП «Сервісно-видавничий центр Міністерства доходів і зборів України».       

Загалом, в ході заходу спікери семінару відповіли на багаточисельні запитання представників бізнесу та журналістів. На питання, які надходили у письмовому вигляді, невдовзі відповіді будуть оприлюднені на веб-порталі відомства.

ГУ Міндоходів  у м. Києві


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux