Головна  →  Новини  →  17 березня 2016

Право на податкову знижку

Столична фіскальна служба нагадує, що Податковий кодекс України не тільки зобов’язує громадян задекларувати свій майновий стан і доходи та сплатити податок на доходи фізичних осіб до бюджету,  а й надає можливість скористатись правом на податкову знижку.

Порядок та умови отримання податкової знижки, передбачені статтею 166 Кодексу. Претендувати на податкову знижку можуть громадяни, які протягом 2015 року:

сплачували відсотки за користування іпотечним кредитом;

надавали пожертвування та сплачували благодійні внески неприбутковим організаціям;

сплачували  страхові платежі (внески, премії) за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення;

понесли витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій;

сплачували кошти на користь закладів освіти для компенсації вартості навчання;

здійснювали оплату державних послуг, пов'язаних з усиновленням дитини, включаючи сплату державного мита;

сплачували кошти за переобладнання транспортного засобу;

понесли витрати на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, визначеного законом, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним.

Звернувшись до Центрів обслуговування платників за місцем реєстрації,  громадяни можуть отримати допомогу при заповненні податкової декларації про майновий стан і доходи та консультацію з будь – яких питань декларування доходів та отримання податкової знижки. Бланки декларацій надаються платникам безкоштовно.

Інформація щодо графіків роботи Центрів обслуговування платників Державних податкових інспекцій столиці розміщена на субсайті Головного управління ДФС у м.Києві за адресою: www.kyiv.sfs.gov.ua.

Відповіді на найбільш поширені питання щодо отримання податкової знижки розміщено на субсайті у банері «Декларування 2016».

Джерело: Головне управління ДФС у м. Києві

Перейти до спискуВерсiя для друку