Головна  →  Новини  →  19 лютого 2016

У Печерській РДА обговорили нові умови укладання договорів між представниками ОСББ, ЖБК, ОСН та ПАТ «Київгаз»

У Печерській РДА обговорили нові умови укладання договорів між представниками ОСББ, ЖБК, ОСН та ПАТ «Київгаз»

Сьогодні, 19 лютого, голова Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Мартинчук провів нараду з обговорення питань щодо впровадження нових договірних відносин між управителями багатоквартирних будинків, а саме представниками ОСББ, ЖБК, ОСН, комунальним підприємством «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району міста Києва» з однієї сторони та представниками ПАТ «Київгаз» з іншої сторони. Фотозвіт

Під час робочої зустрічі між сторонами були обговорені спірні питання щодо укладання нових договорів про надання послуг з планового технічного обслуговування та ремонту систем газопостачання багатоквартирних житлових будинків, гуртожитків.

У свою чергу, очільник Печерського району проінформував присутніх та надав чіткі роз’яснення щодо змін у нормативно-правових актах:

«У відповідності до вимог ст.16 Закону України «Про засади функціонування ринку природного газу» відбулось реформування газової сфери, яке полягає у відокремленні функцій з постачання та розподілу природного газу.

У зв'язку з цим, з липня 2015 року ПАТ «Київгаз» розділилось на підприємство, яке здійснює розподіл (транспортування) природного газу та створене ПАТ «Київгаз» Дочірнє підприємство - «КиївГазЕнерджи», яке надає послуги з газопостачання споживачам. Новостворене підприємство має всі необхідні та належні засоби для здійснення відповідної діяльності.

Так, у зв’язку з набуттям чинності Правил систем газопостачання України, затверджених наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 15.05.2015 №285, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 08.06.2015 за №674/27119 виникла необхідність укладення нових договорів про надання послуг з планового технічного обслуговування та ремонту систем газопостачання багатоквартирних житлових будинків, гуртожитків між управителями багатоквартирних будинків (ОСББ, ЖБК, КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району міста Києва») та ПАТ «Київгаз»».

Наприкінці робочої наради голова Печерської райдержадміністрації Сергій Мартинчук доручив фахівцям структурних підрозділів підготувати лист та направити його до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та до ПАТ «Київгаз» з проектом договору, який вже відпрацьовано та оговорено з співвласниками ОСББ та ЖБК.

Перейти до спискуВерсiя для друку