Головна  →  Анонси  →  18 вересня 2013

Керівникам підприємств, фізичним особам - підприємцям!

На виконання вимог Закону України від 17.12.1993 № 3745-ХІІ « Про пожежну безпеку», Постанови Кабінету Міністрів України від 26.07.1994 № 508 «Про заходи щодо виконання закону України «Про пожежну безпеку», наказу МНС України від 19.10.2004 № 126 «Про введення в дію Правил пожежної безпеки в Україні»,  враховуючи лист територіального управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Київській області та м. Києві від 12.09.2013 № 04-12/5011 інформуємо Вас про випадок вибуху газового балону, який стався 03.09.2013 на центральному ринку міста Первомайська Миколаївської області. В результаті вибуху зруйновано приміщення та покрівлю. За попередніми даними, причиною вибуху стали порушення правил експлуатації газового обладнання.

За інформацією Держгірпромнагляду єдине в місті Києві спеціалізоване підприємства по постачанню та реалізації балонів, ЗВГ ВАТ «Київпропангаз», припинило свою діяльність, що позбавило суб’єктів господарювання, які в своїй діяльності використовують газобалонне обладнання, безпечно здійснювати обмін, експлуатацію та зберігання балонів. При  цьому попереджаємо Вас, що при заправці балонів на автомобільних газозаправних пунктах не здійснюється зважування балонів, перевірка їх технічного стану інших технічних вимог до безпечної експлуатації та зберігання.  

Акцентуємо Вашу увагу на необхідності термінового вилучення із приміщень, в яких перебувають люди, балонів зрідженого газу, балонів з киснем, карбіду кальцію, інших легкозаймистих речовин, посилення особистого контролю за дотримання в підпорядкованих закладах вимог чинного законодавства щодо пожежної безпеки, техніки безпеки, охорони праці та створення безпечних умов для працівників і відвідувачів.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку