Головна  →  Новини  →  17 вересня 2013

У столиці підприємець «власноруч» виконав обсяг робіт цілої будівельної бригади…

Понад 160 тисяч гривень зарплати бізнесмен-будівельник сплатив невідомо кому 

Оскільки 34-річний мешканець міста Києва – фізична особа-підприємець В., який займався будівництвом, не відображав у своїй звітності використання праці найманих осіб, цей факт зацікавив фахівців столичного управління Міндоходів, внаслідок чого було проведено перевірку його діяльності.   

З’ясувалось, що підприємець здійснює ремонтно-будівельні роботи в житлових будинках. Згідно наданих на перевірку договорів, кошторисів, актів виконаних робіт та іншої документації, де в розділі «Прямих витрат» зазначалась, зокрема і заробітна плата, було встановлено, що ФОП В., не маючи офіційно жодного найманого працівника, виплатив певним особам без сплати податку на доходи фізичних осіб заробітну плату в сумі 162 тисячі гривень.  

Зважаючи на те, що підприємець, як податковий агент, не нараховував, не утримував та не сплачував податок на доходи фізичних осіб, за результатами перевірки йому донараховано до сплати в бюджет понад 30 тисяч гривень податку та штрафних санкцій.

Поряд з цим, інформацію передано до слідчого відділу фінансових розслідувань районної податкової інспекції для встановлення фактичної кількості осіб, які були задіяні в будівельних роботах та вжиття заходів в межах Кримінального процесуального кодексу України.

За матеріалами ГУ Міндоходів у м.Києві

Перейти до спискуВерсiя для друку