КМДА Київська міська державна адміністрація


19 серпня 2022

У Києві перевірили стан електросистем в половині районів та додатково навчатимуть персонал житлових організацій для надійної експлуатації електрообладнання

Характер зауважень до стану електрощитових та електромереж у житлових будинках типовий і спонукає нас провести додаткове навчання персоналу керуючих компаній. Про це свідчить перевірка електрогосподарства половини столичних районів – Оболонського, Святошинського, Печерського, Дніпровського та Голосіївського. Про це сьогодні повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв інспектуючи будівлі на проспекті Академіка Глушкова на Теремках.

«Я навмання обираю адреси вже на місці збору інспекції, тому сумніваюсь, що за 10 хвилин хтось може щось змінити в стані теплового пункту та електрощитової, ніякої бутафорії чи показухи. Лише об’єктивна оцінка», – зазначає Петро Пантелеєв.

За його словами, попри те, що прибирання і санітарний стан технічних приміщень у Голосіївському районі кращий, хронічними зауваженнями, як і у попередніх районах, залишається стан та регулярність обстежень електрощитових.

«Робимо висновки з перевірки половини районів: треба провести додаткове навчання, аби персонал чітко усвідомлював, від чого залежить надійність роботи електрозабезпечення будинку», – зауважив заступник голови КМДА.

Він додав, що проблеми з поточним утриманням залишаються, але попередні перевірки сприяли тому, що райони «заворушились» і вже немає захаращених електрощитових.

«Ми також перевірили центральний теплопункт, що був реконструйований і готовий до експлуатації зимою,  а також – розподільчу підстанцію, де зараз працюють фахівці ДТЕК «Київські електромережі», міняють кабельні лінії на лінії більшого перетину для роботи взимку в умовах підвищеного навантаження», – підкреслив Петро Пантелеєв.

За його словами, темп не можна збавляти, роботи продовжуються і до 15 вересня міське господарство має бути готове до зими.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua/



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.