КМДА Київська міська державна адміністрація


18 квітня 2022

З Днем пам’яток історії та культури України й Міжнародним днем пам’яток і визначних місць!

З Днем пам’яток історії та культури України  й Міжнародним днем пам’яток і визначних місць!

Вітаємо всіх причетних до охорони та збереження культурної спадщини: пам'яткоохоронців, краєзнавців, дослідників, зберігачів музейних, архівних та інших колекцій, нематеріальної культурної спадщини, активну громадськість міста.

 Здобутки України у царині охорони культурної спадщини є частиною загальнолюдських культурних надбань, які тисячі років створювалися  попередніми поколіннями і є невід’ємною складовою спадщини всього людства.

 Наш  Київ також несказанно  багатий на культурно-історичні  пам'ятки та  визначні місця, зокрема, Печерський район вже кілька сотень років радує мешканців та гостей міста неповторними, цікавими об’єктами культурної спадщини ІХ-ХХ століття, яких  зараз у переліку близько  672.  Кожна епоха залишила нам у спадщину якусь пам'ятку, що зберігає в собі згадку про певну визначну подію, про певну визначну постать, що так чи інакше вплинула на становлення й розвиток країни.

 У цей нелегкий для міста та країни час - зберегти надбання минулого, відновити втрачене та передати здобутки прийдешнім поколінням - висока і благородна місія тих, хто щоденною працею доводить, що культурна спадщина країни є однією з частин її самоідентифікації. Тому серед головних пріоритетів держави і надалі залишатимуться збереження, вивчення і популяризація шедеврів національної історико-культурної спадщини.

 Бажаємо всім причетним до свята благополуччя, успіхів у професійній діяльності та добробуту, Перемоги і миру на нашій українській землі!

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.