Головна  →  Новини  →  22 лютого 2022

У Києві попрощалися з капітаном Збройних Сил України автором пісні «Спіть, браття мої»

У Києві попрощалися з капітаном Збройних Сил України автором пісні «Спіть, браття мої»

Сьогодні Київ у жалобі прощався з загиблим в зоні проведення ООС Антоном Сидоровим, позивний «Варяг». Прощальний мітинг відбувся на території Міністерства оборони України. Фотогалерея >>>

Участь в урочистій церемонії прощання з загиблим військовослужбовцем взяли представники Печерської районної в місті Києві державної адміністрації - голова Наталія Кондрашова, перший заступник голови Анатолій Корж, заступники голови Анатолій Невмержицький та Олександр Авдєєнко, начальники відділів Ольга Мозгова та Світлана Данильченко.

Провести в останню земну дорогу захисника територіальної цілісності України зібралися військовослужбовці Збройних Сил України, бойові побратими, друзі, знайомі, представники влади міста, просто небайдужі громадяни.

Наталія Кондрашова висловила співчуття родині молодого героя і зазначила, що Україна втратила ще одного патріота і свого захисника: «Гірко, що сьогодні кращі з кращих віддають життя заради того, щоб ми мали мирне небо над головою. Війна на Сході забирає людські життя, нас покидають справжні чоловіки, захисники, молоді воїни-патріоти. Ми маємо завжди пам’ятати, якою дорогою ціною нам дістається кожна хвилина мирного життя» - сказала голова.

Разом з родиною героя, його друзями й знайомими сумують всі кому не байдужа доля нашої країни, майбутнє наших дітей.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким з приводу непоправної втрати.

Довідково:

Антон Сидоров (1987 року народження), український військовик, капітан Збройних Сил України, помічник начальника штабу – начальник розвідки 3-го механізованого батальйону 30-ї омбр. Сухопутних військ ЗС України.

У Збройних силах України служив з 2005 року. У 2011-му році закінчив Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

На війні – фактично з перших її днів.

Він загинув під час загострення у зоні проведення Операції Об’єднаних сил 19 лютого о шостій ранку, внаслідок обстрілу з артилерійської зброї, що заборонена Мінськими угодами. Антон Сидоров отримав уламкове поранення в голову від розриву снаряду ствольної артилерії калібру 122 міліметри. На жаль, поранення виявилися не сумісні із життям.

Капітан Сидоров був автором бойової пісні «Спіть, браття мої». Яку він присвятив усім українцям, які віддали свої життя за батьківщину у боротьбі з ворогом.

У загиблого військовослужбовця залишилися дружина та троє дочок.

Герої не вмирають! Світла пам’ять захиснику України!

Перейти до спискуВерсiя для друку