КМДА Київська міська державна адміністрація


28 вересня 2021

Звернення голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Наталії Кондрашової з нагоди вшанування 80-ї роковини трагедії Бабиного Яру

Звернення голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Наталії Кондрашової з нагоди вшанування 80-ї роковини трагедії Бабиного Яру

Сьогодні наша країна вшановує 80-ті роковини одного з найжахливіших символів Голокосту - масових розстрілів мирного населення в урочищі Бабин Яр у Києві, вчинені нацистами у 1941-1943 роках.

Так історично склалося, що Бабин Яр і в Україні й у світі втілює поняття значно більше, ніж географічна назва, це одне з трагічних місць масових розстрілів часів Другої світової війни.

За два дні вересня 1941 року було розстріляно тисячі мирних жителів Києва. В єдиній братській могилі полягли євреї і українці, росіяни і роми, угорці і поляки. Але були люди, які ризикуючи власним життям, а також життям членів своїх родин, переховували в себе євреїв вони отримали почесне звання «Праведник Бабиного Яру».

В день пам'яті жертв «Бабиного яру» скорботно схиляю голову перед тими, хто прийняв мученицьку смерть та висловлюю співчуття всім, хто постраждав від фашистської окупації.

Нехай в серці кожного відгукнеться прагнення ніколи не допустити будь-яких проявів ворожнечі, а наша спільна пам'ять про безвинно загиблих, стане запорукою того, щоб ніколи не повторювалися страшні трагедії.

Вічна пам’ять загиблим!

 

 

З повагою

Голова Печерської районної
в місті Києві державної адміністрації                    Наталія КОНДРАШОВА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.