КМДА Київська міська державна адміністрація


15 вересня 2021

Валентин Мондриївський: Майже 9000 учнів щороку відвідують Київську Малу академію наук

Майже 9000 учнів закладів освіти столиці із 9-11 класів щороку відвідують заняття в Київській Малій академії наук. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Київська Мала академія наук розпочала новий навчальний рік та презентувала роботу всіх 15 відділень та 3 шкіл під час Настановчої сесії-2021 «Наука під відкритим небом», яка відбулася в парку імені Тараса Шевченка за підтримки Департаменту освіти і науки. Захід супроводжував масштабний радіомарафон, який знайомив відвідувачів із видатними педагогами, зірковими випускниками та успішними вихованцями Київської МАН. Усі охочі мали можливість узяти участь у майстер-класах із кібербезпеки, медіамайстерності, пілотування дронами, створенні презентації науково-дослідної роботи та в інших активностях», – розповів Валентин Мондриївський.

За його словами, юні науковці Києва щорічно демонструють неперевершені результати на міжнародних олімпіадах. А тільки за минулий рік столичні школярі здобули понад 150 перемог на всеукраїнських конкурсах науково-технічної творчості.

«Вихованці Малої академії завжди мають можливість працювати з унікальним обладнанням: спеціальними мікроскопами, пірометрами, спектрометрами, спектрофотометрами, повітряними та підводними дронами, кольоровими 3D-принтерами. Тож у Київській МАН пропонують усім допитливим і талановитим школярам спробувати себе в науково-дослідній роботі та пройти шлях від ідеї до реалізації», – зазначив Валентин Мондриївський.

Заступник голови КМДА додав, що за минулий навчальний рік вихованці Київської МАН вибороли понад 30 перемог у міжнародних конкурсах, понад 150 у всеукраїнських, 18 учнів стали лауреатами стипендії Президента України.

 

 Джерело: КМДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.