КМДА Київська міська державна адміністрація


14 травня 2021

Звернення голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Наталії Кондрашової до Дня пам’яті жертв політичних репресій

Звернення голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Наталії Кондрашової до Дня пам’яті жертв політичних репресій

 

Шановні печеряни!

 

Щороку, у третю неділю травня, Україна відзначає День пам'яті жертв політичних репресій. Це День пам’яті і скорботи про жертви, які загинули або постраждали в Україні внаслідок політичних репресій на території нашої Держави.

У цей день ми схиляємо голову перед людьми, яких було страчено фактично без суду і слідства, приречено на муки та голодну смерть у таборах.

Невинні жертви диктаторського режиму є нагадуванням про цінність незалежності і свободи.

В нашій пам’яті завжди буде жити пам’ять про ті жорстокі часи та про людей, які пережили страшні роки репресій і диктатури, аби сьогодні розбудовувати демократичну державу, де кожен громадянин почуватиме себе гідно і вільно.

З кожним роком залишається все менше живих свідків того лихоліття. Наш обов'язок - берегти їхні спогади, передавати нащадкам правду про минуле, гідно вшановувати загиблих співвітчизників і робити висновки, щоб не допустити подібного в майбутньому.

Вічна пам’ять безневинно загиблим та закатованим українцям!

З повагою

 

Голова

 

Печерської районної в місті Києві

державної адміністрації                                             Наталія КОНДРАШОВА

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.