КМДА Київська міська державна адміністрація


20 січня 2021

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я України Максима Степанова за 20 січня

У 2020 році МОЗ разом з провідними експертами галузі розробило Національну стратегію контролю онкологічних захворювань до 2030 року з метою контролю онкологічної захворюваності та смертності в Україні.

На обліку в закладах охорони здоров’я перебуває близько 1 000 000 пацієнтів з онкологічними захворюваннями. За даними Національного канцер-реєстру, щороку рак стає причиною смерті до 80 000 людей. Водночас у 2019 році 35% усіх випадків злоякісних новоутворень були виявлені на 3-4 стадії захворювання.

З 1 квітня 2020 року в Україні запроваджено Програму медичних гарантій (ПМГ). Серед медичних послуг, які держава гарантує пацієнту безоплатно, є і послуги з діагностики та лікування онкологічних захворювань.

У 2020 році на надання послуг з діагностики та лікування онкологічних захворювань Національна служба здоров’я законтрактувала 118 закладів охорони здоров’я.

МОЗ через ДП «Медичні закупівлі України», яке у 2020 році було визначено оператором вакцин, уклало договір на поставку вакцини проти COVID-19 виробництва компанії «Сіновак» (Sinovac Biotech, Китай). Договір підписано з українським фармацевтичним підприємством АТ «Лекхім», яке, за офіційним підтвердженням компанії Sinovac Biotech, є єдиним уповноваженим представником виробника вакцини на території України.

Джерело: МОЗ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.