КМДА Київська міська державна адміністрація


2 листопада 2020

Маєш соціально-важливі ідеї та мрієш втілити їх у життя? Тоді обов’язково приєднуйся до Громадського бюджету-6

Маєш соціально-важливі ідеї та мрієш втілити їх у життя? Тоді обов’язково приєднуйся до Громадського бюджету-6

30 жовтня, розпочалася подача проєктів Громадського бюджету-6. Це можливість для активних печерян змінити свій район і місто в цілому на краще.

Пропонуємо мешканцям Печерська втілити власні або колективні ідеї з покращення життєдіяльності району. Проєкти, які отримають найбільшу підтримку кияни шляхом інтернет голосування, будуть реалізовані містом під контролем Команд та громадськості.

У ГБ-6 можна подавати проєкти у двох категоріях: великі та малі проєкти. Вартість малих проєктів – від 100 до 999 тисяч гривень, великих – від 1 до 3 мільйонів гривень. Виділені кошти спрямують на реалізацію малих проєктів – 40%, і великих проектів 60%. Відсоток обов’язкового резерву в кошторисі проєктів становить 20%.

Подати свій проєкт можна на сайті: https://gb.kyivcity.gov.ua/.

Інновації в організації ГБ-6:

▪ подавати проєкти можна буде майже весь рік поспіль, окрім етапу голосування та перерви у 30 днів після оголошення Громадською бюджетною комісією проєктів-переможців;

▪ тепер у кожного буде 10 голосів. Кожен містянин зможе підтримати один найкращий, на його думку, проєкт у кожній з 10 тематик: дороги, транспорт; культура, туризм; екологія; здоров’я; соціальний захист, інклюзія; інформаційні технології (ІТ); ЖКГ; освіта, громадянське суспільство; експериментальні та інноваційні (або міжтематичні); молодь, спорт.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.