КМДА Київська міська державна адміністрація


31 липня 2020

Віталій Кличко: «Київ продовжує збільшувати кількість тестувань на коронавірус»

Показник тестування на COVID-19 у Києві сьогодні – найвищий в Україні. І становить 130 тестів на 100 тисяч людей. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Хочу зазначити, що Київ продовжує збільшувати кількість тестувань. Усього в комунальних медзакладах із початку пандемії досліджено майже 73 тисячі зразків біоматеріалу. Методом ПЛР. А методом ІФА в столиці зробили близько 10,5 тисяч тестів. Показник тестування в Києві сьогодні – найвищий в Україні. І становить 130 тестів на 100 тисяч людей», – повідомив Віталій Кличко.

Він також зазначив, що днями Київрада внесла зміни до міської цільової програми «Здоров’я киян».

Завдяки цьому столиця зможе забезпечити лабораторії комунальних медзакладів витратними матеріалами для тестування. А їх працівників – муніципальними надбавками.

«Ідеться про виплату безповоротної грошової допомоги лаборантам, біологам, біохімікам, які стикаються в роботі, зокрема, із COVID-19. Тепер вони, як і лікарі, отримуватимуть щомісяця з бюджету міста фіксовану суму доплати – 4 тисячі гривень. До цього вони такої допомоги не отримували», – підкреслив Віталій Кличко.

Також медзаклади забезпечать більшою кількістю витратних матеріалів для діагностики і лабораторного тестування на COVID-19 методами ПЛР та ІФА.

Джерело: КМДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.