Головна  →  Новини  →  5 червня 2020

Денис Шмигаль взяв участь у «Годині запитань до Уряду» у Верховній Раді

У п’ятницю, 5 червня, Прем'єр-міністр України та міністри відповіли на запитання народних депутатів. 

Антикризовий енергетичний штаб практично на щотижневій основі проводить роботу з нормалізації ситуації в енергетичній сфері. 

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив під час «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді. «Вживається цілий перелік відповідних заходів. Є питання стосовно накопичених за минулі роки боргів, до незбалансованості енергетичного ринку і сьогодні вся робота з вирішення цих питань проводиться. Регулярно відбуваються наради з питання погашення боргів, тривають перемовини з інвесторами відновлювальної енергетики щодо зниження тарифів, продовжується збалансування фінансової складової енергетичного ринку», - зазначив очільник Уряду. 

Прем’єр-міністр також відповів на запитання стосовно готовності України запобігати наслідкам лісових пожеж у зв’язку з очікуванням найближчим часом встановлення спекотної та сухої погоди. «Державне агентство лісових ресурсів України проводить весь комплекс заходів, які передбачаються для запобігання пожежам в лісах, в тому числі на Житомирщині. Зараз увага до цієї області особлива після тих пожеж, які там були. Стосовно пожеж: і в Житомирській області, і в Чорнобильській зоні порушені відповідні кримінальні провадження, які розслідуються. Прийнято відповідне законодавство про посилення відповідальності за підпали лісів», - зазначив Денис Шмигаль. 

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков з трибуни Верховної Ради доповів щодо резонансних кримінальних подій останніх днів. Зокрема очільник МВС повідомив про хід розслідування кримінального провадження щодо ситуації в Кагарлику. За словами Арсена Авакова, поліція «не прикриває, не потурає, не намагається приховати, а швидко і жорстко реагує відповідно до закону» на злочин, у якому підозрюються працівники поліції.

Крім того, Міністр внутрішніх справ повідомив, що система МВС миттєво відреагувала на інцидент та «зробила висновки щодо недоліків в роботі інспекції з особового складу Національної поліції». Також Арсен Аваков доповів про хід розслідування стрілянини в місті Бровари та відповів на запитання народних депутатів про розслідування резонансних кримінальних справ щодо вбивства Кирила Тлявова та Павла Шеремета.

В свою чергу, Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба нагадав парламентарям, що з 15 червня в Україні відкривається міжнародне авіасполучення, а також сполучення з країнами-сусідами і ведеться підготовка до надання дозволу українцям відвідувати інші країни. «Ми ведемо перемовини з усіма країнами, які становлять інтерес для українців як точки, в які вони хочуть поїхати цього літа. Під час ухвалення цими країнами рішень щодо допуску громадян України, немає проблем з довірою до статистики, немає проблем з довірою до кількості тестів. Встановлений певний ліміт кількості хворих на 100 тис. населення. Ми знаходимося дуже близько до цього порогу і навіть незначне покращення ситуації в Україні дозволить нам вписатися в стандарти, в’їзд для українців буде відкритий. Це питання є одним з пріоритетних і перебуває на моєму контролі», - зазначив Міністр закордонних справ.

Крім того, члени Уряду відповіли на питання парламентарів щодо умов співробітництва з МВФ, забезпечення безпеки проведення цього року зовнішнього незалежного оцінювання в умовах епідемії коронавірусу тощо.

Джерело: КМУ

Перейти до спискуВерсiя для друку