Головна  →  Новини  →  2 червня 2020

Віталій Кличко вручив ключі від автомобілів двом будинкам сімейного типу

Мер Києва Віталій Кличко вручив ключі від автомобілів двом будинкам сімейного типу.

«Одним із головних завдань міської влади є забезпечення права кожної дитини, яка залишилась без батьків, на виховання в сім’ї. У столиці сьогодні 2 390 дітей мають статус дитини – сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування. Із них 90% перебувають під опікою, виховуються в прийомних родинах чи дитячих будинках сімейного типу. Зокрема, у Києві функціонують вже 26 дитячих будинків сімейного типу», – сказав Віталій Кличко під час вручення ключів від автівок у дворі Київської міської державної адміністрації.

Він зауважив, що в березні цього року місто передало ще три службових квартири в новобудовах дитячим будинкам сімейного типу.

«Міська влада робить все можливе, щоб підтримати сім’ї, які виховують дітей-сиріт. І сьогодні ми вручаємо батькам-вихователям дитячих будинків сімейного типу - родинам Черкашиних та Ліндя – ключі від нових автомобілів Renault Trafic», – додав мер Києва.

Так, у родині Черкашиних 6 рідних дітей, а також на вихованні 7 дітей, позбавлених батьківського піклування. У родині Ліндя – двоє рідних дітей та на сьогодні на вихованні перебувають шестеро дітей.

«У кожному зі столичних будинків сімейного типу виховують від 5 до 10 дітей. І щоб такі родини могли бути більш мобільними, їм потрібні свої автівки. Ми вирішуємо це питання. Щоб кожен дитячий будинок сімейного типу в Києві мав у своєму користуванні автомобіль», – наголосив Віталій Кличко.

Разом із тим, він подякував родинам за їхню соціальну відповідальність.

«Дякую Вам за ваше велике серце і за те, що ви віддаєте свою любов і піклування дітям, які цього потребують», – додав мер Києва.

За період із 2016 року за кошти міського бюджету в столиці придбали та передали дитячим будинкам сімейного типу 19 автомобілів. Також у рамках цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» місто щомісяця виплачує адресну матеріальну допомогу від 1 тис. до 1,5 тис. грн на кожну дитину сім’ям, що взяли на виховання дітей з інвалідністю, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Цього року до Міжнародного дня захисту дітей патронатні вихователі, прийомні батьки та батьки-вихователі отримали одноразову матеріальну допомогу з міського бюджету в розмірі від 7 тис. до 19 тис. грн.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку