КМДА Київська міська державна адміністрація


24 квітня 2020

Звернення виконувача обов’язків голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Павла Бабія до Міжнародного дня Чорнобильської трагедії

Звернення виконувача обов’язків голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Павла Бабія до Міжнародного дня Чорнобильської трагедії

Шановні співвітчизники!

У цей день у 1986 році на Чорнобильській атомній електростанції сталась найбільша в історії людства техногенна катастрофа, яка забрала життя тисячі людей та стала уроком для всього світу.

Ця екологічно-соціальна катастрофа, спричинена вибухом і подальшим руйнуванням четвертого блоку Чорнобильської АЕС, не лише сколихнула Україну та увесь світ, а й змінила хід історії.

Аварія на ЧАЕС вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, що немає аналогів. Мільйони гектарів забруднених радіацією земель і водойм, чисельні людські жертви і втрата здоров’я, зруйновані долі – все це сувора і трагічна реальність, яка до цього часу залишається болючою, незагоєною раною в наших серцях.

Для ліквідації наслідків аварії, першими на порятунок країни вийшли герої, які не вагаючись стали на боротьбу з невидимим ворогом, проявляючи жертовність та не аби які зусилля.

Подвиг ліквідаторів вписаний у літописі людської мужності й для усіх нас завжди залишатиметься символом громадського подвигу та самопожертви, що заслуговує безмежної вдячності.

Від щирого серця висловлюю подяку ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Бажаю усім доброго здоров’я, міцності духу, добробуту, благополуччя, миру та впевненості у завтрашньому дні!

 

З повагою

Виконувач обов’язків голови

Печерської районної в місті Києві  

державної адміністрації​​​​​​​  Павло БАБІЙ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.