Головна  →  Новини  →  11 квітня 2020

Звернення виконувача обов’язків голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Павла Бабія до Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських таборів

Звернення виконувача обов’язків голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Павла Бабія до Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських таборів

 Шановні співвітчизники!

 

Щороку, 11 квітня, спільно з усією світовою спільнотою, ми вшановуємо Міжнародний день визволення в’язнів фашистських таборів, встановлений відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН.

 Однією із найстрашніших сторінок історії українського народу є період Другої Світової Війни. У ті роки гітлерівська Німеччина створила величезну мережу концентраційних таборів, перетворених на місця масового знищення цілих народів.

 На території Німеччини та окупованих нею європейських країн діяло понад чотирнадцять тисяч концентраційних таборів, гетто та місць примусового утримування.

 Саме цього дня, 75 років тому, крізь полум’я страждань в’язні найбільшого концтабору Бухенвальд підняли інтернаціональне повстання проти гітлерівців і вийшли на волю.

 Відновлюючи гірку правду, важко усвідомити загибель одинадцяти мільйонів чоловіків, жінок і дітей, сотні тисяч українців у гітлерівських «таборах смерті».

 Чимало років минуло з того часу, коли невинні люди перебували в неволі нацистських окупантів. Проте пам’ять про ті страшні роки закарбована в душах колишніх малолітніх в’язнів та назавжди залишатиметься історичними рядками для нащадків й незгасаючим болем у серці кожного з нас.

 І сьогодні, ми разом з усім світом вклоняємося мужнім, сміливим людям, які пройшли крізь пекло гітлерівських концтаборів та вшановуємо пам’ять тих, чиї життя несправедливо обірвались за колючим дротом.

 Від щирого серця бажаю усім миру, міцного здоров’я і благополуччя.

 

З повагою

 Виконувач обов’язків голови

Печерської районної в місті Києві  

державної адміністрації​​​​​​​                                                                                                                          Павло БАБІЙ

Перейти до спискуВерсiя для друку